V enem dnevu cepili kar 1200 zaposlenih

Velenje – Podjetja so se po izbruhu epidemije covida-19 hitro prilagodila razmeram in, če je bilo mogoče, prešla na delo na daljavo oz.

od doma. Ob izboljšanju epidemioloških razmer se zaposleni zdaj postopno vračajo v pisarne, bo pa marsikatero podjetje delo na daljavo kot eno izmed fleksibilnih oblik dela ohranilo tudi v prihodnje.

V Hisense Gorenju so na delu od doma že od avgusta lani. Najprej so na daljavo delali vsi režijski delavci, ki niso neposredno vezani na proizvodnjo, kar pomeni približno 1000 zaposlenih, izjema so bili le tisti, pri katerih narava dela ne omogoča dela na daljavo. Ob pojemanju epidemije so se začeli postopno vračati v pisarne, in sicer tisti, ki so v zadnjega pol leta preboleli koronavirus ter tisti, ki so zaščiteni s cepivom.

Kljub sproščanju epidemioloških zahtev na ravni države bodo znotraj podjetja Gorenje Hisense še naprej ohranjali preventivne ukrepe, saj se zavedajo, da nevarnosti ni konec. Vodstvo Hisense Europe je pohvalilo delovanje enote Cepilnega centra Zdravstvenega doma Velenje, saj so minuli teden skupaj uspešno izpeljali množično cepljenje znotraj podjetja in v enem dnevu cepili 1200 zaposlenih.