Zanimanje za cepljenje pod pričakovanji

V petek je bilo opravljenih le 1591 hitrih in PCR testov in potrdili 388 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada.

Delež pozitivnih PCR testov je bil 25,5 odstotka, hitrih testov pa 15,1 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 1111 bolnikov s covidom-19, od tega 188 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 34 oseb, 39 jih je umrlo.

V Saša regi je bilo v petek le malo okužb in sicer po ena v  Šoštanju in v Mozirju. Tudi v nam V nam bližnjih občinah  je bilo malo okužb. V Črni na Koroškem in v Mežici po ena, na Prevaljah 5, na Ravnah na Koroškem 2, v Slovenj Gradcu 1, na Dobrni 2, v Vojniku 1, v Celju 11, v Žalcu 3, in na Taboru ena.

Po raziskavi podjetja Valicon in študentov mariborske univerze dobra polovica vprašanih cepljenju ni bila naklonjena, cepiti se namerava torej slaba polovica vprašanih. Med tistimi, ki se verjetno ne bodo cepili, se pojavljajo različni dvomi o cepivu, pa tudi teorije zarote, kar po svoje ne preseneča, saj se je ob poplavi laži in neutemeljenih dvomov, ki jih stresa splet, težko prebiti do verodostojne informacije.