Nov sev virusa povzroča zaskrbljenost

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 11 okužb, v Šoštanju 4, v Šmartnem ob Paki 2, ter v Nazarjah Gornjem Gradu po en primer okužbe.

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 11 okužb, v Šoštanju 4, v Šmartnem ob Paki 2, ter v Nazarjah Gornjem Gradu po en primer okužbe.

V nam bližnjih občinah pa so bile v Črni na Koroškem 4 okužbe, v Mežici 2, na Prevaljah 8, na Ravnah na Koroškem 5, v Dravogradu 2, v Slovenj Gradcu 15, v Mislinji 4, v Vitanju in na Dobrni po en, v Vojniku ni bilo novih okuženih, v Celju le štirje, v Žalcu dva, na Polzeli 3, v Braslovčah in na Taboru po en primer okužbe, na Vranskem in v Preboldu ni bilo okužbe.

Skrb zaradi virusa spet večja

V soboto so bili rezultati spet slabši, saj je bilo v  Sloveniji ob 2646 testih potrjenih 884 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 33,4 odstotka, je objavila vlada. V bolnišnicah so zdravili 1214 bolnikov s covidom-19, 201 je potreboval intenzivno zdravljenje, v domačo oskrbo so jih odpustili 41. V soboto je umrlo 39 covidnih bolnikov, eden manj kot v petek.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je evropske države danes pozvala h okrepitvi ukrepov za zajezitev novega seva novega koronavirusa, ki se hitro širi po Veliki Britaniji. Evropski center za nadzor in preprečevanje bolezni (ECDC) pa jim je svetoval, naj analizirajo vzorce virusa, da bi odkrili, če se je novi sev razširil še kam.