Stanje vsaj trenutno boljše

V četrtek je bilo po vladnih podatkih ob opravljenih 5862 testih potrjenih 1512 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 41 oseb s covidom-19. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 1212 bolnikov s covidom-19 oz.

17 manj kot v sredo. Na intenzivnem oddelku se jih je zdravilo 207 oz. eden manj kot v sredo. Iz bolnišnic so odpustili 97 covidnih bolnikov.

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 17 okužb , v Šoštanju 13, v Šmartnem ob Paki in v Mozirju po 6, v Nazarjah 6, na Rečici ob Savinji 5, v Gornjem Gradu in v Lučah ni bilo okužb, na Ljubnem 1,  v Solčavi pa 2 primera okužbe.

V nam bližnjih občinah pa v Črni na Koroškem ni bilo okužb, v Mežici 4, na Prevaljah 5, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 4, v Slovenj Gradcu 5, v Mislinji 2, v Vitanju in na Dobrni ni bilo okužb, v Vojniku 6, v Celju 29, v Žalcu 16, na Polzeli 7, v Braslovčah 3, na Vranskem 1, v Preboldu in na Taboru pa so bile po tri okužbe.

Manj okuženih v bolnišnicah v Celju in Slovenj Gradcu

V celjski bolnišnici so razmere glede okužb z novim koronavirusom stabilne. Število covidnih bolnikov upada, trenutno jih pri njih zdravijo 137, od tega 20 na intenzivni terapiji. Trend naraščanja števila okuženih se umirja, je danes na video novinarski konferenci ocenil strokovni direktor bolnišnice Franci Vindišar.

Število covidnih bolnikov upada tudi v slovenjgraški bolnišnici. Trenutno je hospitaliziranih 39 bolnikov, od teh jih sedem potrebuje intenzivno zdravljenje. Med hospitaliziranimi je še vedno šest oskrbovancev domov starejših, se je pa struktura ležečih nekoliko spremenila. Narašča namreč število bolnikov srednjih let, je bolnišnica zapisala na facebooku.