V Šoštanju o proračunu in zračnem jašku

Šoštanj – Na Seji sveta občine Šoštanj so danes precej pozornosti namenili pripravi odloka o proračunu občine Šoštanj za naslednje leto.

Vanj se bo, tako načrtujejo, nateklo približno 15.600.000 evrov, toliko pa jih bodo tudi porabili. Osnutek odloka so dali v 10-dnevno javno obravnavo.  Predlog pa naj bi obravnavali na seji 23. decembra.

Pa seji so predstavniki Premogovnika Velenje na čelu z generalnim direktorjem dr. Janezom Rošerjem svetnike seznanili  tudi s potekom projekta izvedbe zračnega jaška v mestu Šoštanj. Kot je znano, je Premogovnik  že leta 2017 pristopil k reševanju problematike vonjav v Šaleški dolini, zlasti pa v Šoštanju. Do danes je bilo na mizi kar nekaj idej in kot morda  učinkovita, se je pokazala zadnja,  s preusmeritvijo zračilnega toka preko dimnika bloka 4.  Projektno dokumentacijo so pripravili v družbi HSE Invest. Izkazalo pa se je, da projekt, ki je sicer skladen z gradbeno zakonodajo, ni skladen z rudarsko. Zato sedaj poteka revizija projekta, ki bo pokazala, če je takšen sploh izvedljiv.