Nezgoda s pobegom

Šoštanj – Včeraj, okoli 15. 30 ure, so policisti izven naselja Lokovica, ob lokoviškem potoku, obravnavali prometno nesrečo s pobegom.

31-letna voznica motornega kolesa je v koloni vozila iz smeri Lokovice proti Velenju. Voznik prvega vozila v koloni je nenadno zavil v desno, zaradi česar je voznica, ki je vozila za njim silovito zavrla, da je preprečila trčenje. Motoristka je v tistem trenutku začela prehitevati vozili pred sabo. Ko je že prehitevala, jo je spregledal voznik, ki je vozil pred njo in prav tako začel prehitevati. Motoristka se mu je izognila skrajno desno, pri čemer je zapeljala na asfaltni kanal namenjen odtoku meteornih vod in padla na travnik ob vozišču. Njeno motorno kolo je zdrselo po desnem smernem vozišču, kjer je trčilo v zadnje kolo osebnega vozila, s katerim je nasproti pravilno pripeljal voznik. Neznani voznik osebnega vozila, lahko bi šlo za vozilo znamke Škoda kodiaq, ki se mu je motoristka umikala, je odpeljal ne da bi ustavil, v smeri Gorenja. Do stika med vozili ni prišlo.

Neznanega voznika policisti pozivajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00  oziroma na 113. Za informacije prosijo tudi očividce.