Šolarji se vračajo, maturanti pišejo esej

Srednješolci bodo šolsko leto zaključili doma, razen tisti iz zaključnih letnikov.

Ti so zadnja dva tedna že obiskovali pouk v šolah, s katerim pa so zaključili in so v soboto opravljali maturo s pisnim izpitom iz angleščine. Danes se maturanti spopadajo z esejem iz materinščine, ki bi ga sicer morali po prvotnem načrtu pisati 5. maja, a je bil datum zaradi epidemije covida-19 prestavljen. Po eseju in odmoru pa se bodo lotili še druge pisne pole, ki je bila za danes predvidena že pred epidemijo.

Drugi maturitetni izpiti bodo sledili, kot je bilo za spomladanski rok predvideno že pred epidemijo. Z uspehom na splošni maturi pa bodo dijake seznanili na šolah 13. julija.

 Vračajo se osnovnošolci

V osnovne šole so se k pouku danes vrnili še četrtošolci in petošolci.

Učenci 6., 7. in 8. razredov pa bodo šolanje na domu nadaljevali še danes in v torek in se v šolske stavbe vrnili v sredo. Najmlajši so se v šole vrnili že pred dvema tednoma, učenci devetih razredov pa pred enim tednom.

Od danes se oddelki v osnovnih šolah in tudi v vrtcih ne deliljo več, še naprej pa veljajo splošni higienski ukrepi. Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka učencem v razredu ni treba nositi mask, učiteljem pa svetuje, naj jo nosijo.