Tokrat manj okužb

V Sloveniji so v sredo opravili 1023 testiranj na novi koronavirus, potrjenih je 21 novih okužb (sedem manj, kot dan prej), skupaj je okuženih 1268 ljudi.

V bolnišnicah se je zdravilo 99 bolnikov s covidom-19, od tega 31 v enoti za intenzivno terapijo. Devet bolnikov so odpustili v domačo oskrbo. Število umrlih zaradi covida-19 ostaja 61.

V Velenju so bili doslej registrirani 4 okuženi, v Šoštanju 1, v Šmartnem ob Paki nobeden, v Mozirju 6.

Po podatkih NIJZ so na območju ZŠ regije potrjene okužbe v 24 občinah. Število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo le za eno osebo in jih je na območju Zahodne Štajerske regije skupno 266. Največ okuženih je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO, skupaj 155. V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času in se izvajajo vsi potrebni ukrepe in naloge. Danes je bilo skupaj angažiranih 449 pripadnikov sil ZRP na območju Zahodno Štajerske.

V Šmarju pri Jelšah je v DSO stanje stabilno, vsak dan imajo več ozdravelih.

V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 23 oseb, od tega na oddelku COVID šestnajst bolnikov in na intenzivni negi sedem (7) bolnikov. Včeraj so odpustili eno osebo. Pred SB Celje je postavljen šotor za izvajanje dekontaminacije reševalcev in njihove opreme.

V hotelu Paka je trenutno nastanjena ena oseba, vodenje izolacije poteka normalno.