Bogat in resnično »Veseli december«

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje so izjemno veseli in ponosni, da so skupaj s prostovoljci iz Društev prijateljev mladine in kluba »Mladi za mlade« v letošnjem decembru pripravili res pester program prireditev za otroke.

V Velenju, Šoštanju in Šmarnem ob Paki so izvedli kar 25 prireditev z igrico, obiskom in obdaritvijo Dedka Mraza. Skoraj dva tisoč otrok, starih od 3 do 6 let, je prejelo odlično knjigo, tablo s kredami, letni koledar in tatu. Obiska Dedka Mraza so se razveselili v vseh vrtcih in osnovnih šolah v dolini, skupaj s predstavnikom MO Velenje pa je obiskal še VDC Ježek, Dom za varstvo odraslih, hišo brezdomcev, materinski dom … Poslovil se bo zadnji dan v letu, ko bo ob 18. uri otroke še zadnjič pozdravil na velenjskem Titovem trgu, na otroškem silvestrovanju.

Dedek Mraz je razveselil tudi družine, ki so kljub slabemu vremenu prišle na 2. Pravljični labirint in 20. Novoletni darilni bazar v Vili Rožle. Čeprav je cel dan deževalo kot za stavo, je program navdušil vse, ki so prišli. Dober pa je bil tudi odziv na jubilejnem novoletnem bazarju, ki je letos ponujal številne dobrote. Skupaj s srečelovi, ki so jih pripravili v okviru prireditev »Veseli december 2019«, je MZPM Velenje za programe za otroke v letu 2020 zbrala 2.235 evrov. Hvaležni so vsem za vse finančne in materialne donacije za socialno šibke družine. Veseli so, da je njihovo delo opaženo, zato se bodo s polnim elanom trudili tudi v letu 2020.