V Lučah v novo leto s praznovanjem športa Zgornje Savinjske

S koncem leta 2023 se je zaključilo glasovanje za najboljše športnike-nominirance Zgornje savinjske doline ter tiste, ki so kakorkoli povezani s športi, ki so značilni za tamkajšnje okolje.

Žirija vseh občin ter prvega organizatorja Iva Milovanoviča je do zaključka leta presodila med prispelimi glasovi z glasovnicami v Savinjskih novicah ter glasovanjem na spletni strani Športnik leta 23. Glasovanje je potekalo brez posebnih pripomb, komisija pa je s svojim vplivom še dodatno odločila o nagradah. Športniki leta bodo tako prejeli javno razglašena priznanja in pokale z oznako 2023, od organizatorja ter pokroviteljev pa tudi športu simbolična darila na slovesni razglasitvi 9. januarja ob 18. uri v športni dvorani v Lučah ob Savinji, ki so ji poletne poplave prizanesle.

Med nominiranci za športnico in športnika leta v kategoriji članic in članov sta gorska kolesarka Monika Hrastnik ter smučarski šampion Timi Zajc. Izbrali bodo tudi športno osebnost leta za življenjsko delo ter podelili posebna priznanja za izredne športne uspehe. Vstop na prireditve z razglasitvijo najboljših je mogoč do zapolnitve mest v dvorani tudi obiskovalcem brez vstopnic.