Reprezentančna tekma tudi v Rdeči dvorani

Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po zmagah nad Črno goro, BiH in Kosovom že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji. Konec tega meseca pa sta pred njo še zadnji dve formalni tekmi proti BiH v Cazinu in Kosovu v Velenju.

Selektor Uroš Zorman bo po 100-odstotnem izkupičku v uvodnih dveh kvalifikacijskih ciklih za nastop na zaključnem turnirju stare celine, priložnost za dokazovanje ponudil mlajšim igralcem. Na zadnji kvalifikacijski akciji bodo tako manjkali številni dolgoletni nosilci igre, kot so Jure Dolenec, Blaž Janc, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Miha Zarabec, Aleks Vlah in še nekateri igralci. Je pa zato na seznamu igralcev več Šalečanov, ki bodo morda zaigrali pred domačim občinstvom, med njimi tudi člani velenjskega Gorenja Timotej Grmšek, Jernej Drobež in Peter Šiško.  

Na Zormanovem seznamu za zadnji kvalifikacijski tekmi v Cazinu in Velenju so: - vratarji: Jože Baznik (Nimes), Miljan Vujović (Stuttgart) in Alen Skledar (Jeruzalem Ormož); - krilni igralci: Tadej Mazej, Tim Cokan (oba Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje) in Domen Novak (Wetzlar); - zunanji igralci: Nik Henigman (Saint-Raphael), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Aleks Kavčič (Zagreb), Rok Ovniček (Nantes), Tilen Strmljan (Celje Pivovarna Laško), Peter Šiško, Timotej Grmšek (oba Gorenje Velenje), Nejc Cehte (GOG Gudme) in Grega Krečič (Csurgoi); - krožni napadalci: Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje).