Gorenju končno le uspelo

Celje – Rokometaši Gorenja so se po dolgih letih spet razveselili zmage na derbiju v Celju in na zaostali tekmi 10. kroga lige NLB v gosteh premagali Celje Pivovarno Laško s 23:25 (8:11). S to tekmo so šest tekem pred koncem prvenstvo naredili bolj zanimivo, saj so vodilnim Celjanom, ki doslej v ligi še niso izgubili, onemogočili, da jim pobegnejo na verjetno neulovljivih sedem točk. Zdaj je razlika med prvouvrščenima ekipama le tri točke, Celjani pa bodo morali še na tekmo v Velenje in tako  pri varovancih Zorana Jovičića obstaja upanje, da bodo oni tisti, ki  bodo na koncu osvojili pokal. Seveda pa obojim načrte lahko prekriža še kakšna ekipa. Tekma je bila ves čas napeta, dvoboj v Celju pa je odločila končnica, v kateri sta breme na svoja pleča prevzela izkušena Žiga Mlakar pri Celjanih in David Miklavčič pri Velenjčanih, status junaka pa je pripadel igralcu Gorenja, ki je najprej dosegel gol za 23:24, nato pa še podal Mihi Kavčiču za potrditev zmage.  

Celje – Rokometaši Gorenja so se po dolgih letih spet razveselili zmage na derbiju v Celju in na zaostali tekmi 10. kroga lige NLB v gosteh premagali Celje Pivovarno Laško s 23:25 (8:11). S to tekmo so šest tekem pred koncem prvenstvo naredili bolj zanimivo, saj so vodilnim Celjanom, ki doslej v ligi še niso izgubili, onemogočili, da jim pobegnejo na verjetno neulovljivih sedem točk. Zdaj je razlika med prvouvrščenima ekipama le tri točke, Celjani pa bodo morali še na tekmo v Velenje in tako  pri varovancih Zorana Jovičića obstaja upanje, da bodo oni tisti, ki  bodo na koncu osvojili pokal. Seveda pa obojim načrte lahko prekriža še kakšna ekipa.

Tekma je bila ves čas napeta, dvoboj v Celju pa je odločila končnica, v kateri sta breme na svoja pleča prevzela izkušena Žiga Mlakar pri Celjanih in David Miklavčič pri Velenjčanih, status junaka pa je pripadel igralcu Gorenja, ki je najprej dosegel gol za 23:24, nato pa še podal Mihi Kavčiču za potrditev zmage.