Podelili priznanja, grbe in plakete Mestne občine Velenje

Na včerajšnji osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili priznanja, grbe in plakete Mestne občine Velenje.

Na včerajšnji osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili priznanja, grbe in plakete Mestne občine Velenje.

Priznanja župana so prejeli: Drago Plazl – za dolgoletno prizadevno in uspešno vodenje odbora za organizacijo narodno zabavnega festivala Graška Gora poje in igra. Marija Hostnik – za ohranjanje, varovanje in širjenje vrednot narodnoosvobodilnega boja. Gorazd Hren je prvi trener v zgodovini športnega plezanja, ki je za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa in Udarnik MC Velenje – za prizadevno pomoč občanom še posebej v času zdravstvene krize.

Plakete Mestne občine Velenje pa so prejeli:

Lirikonfest – za uspešno 20-letno delovanje na področju kulture in prispevek k razvoju lirične umetnosti; MAX klub Velenje – za uspešno 30-letno delovanje in prispevek k družabnemu, družbenemu in kulturnemu življenju in Radio klub Hinko Košir -za dolgoletno uspešno delovanje na področju radiotehnologije.

Najvišja letošnja priznanja, grbe občine pa so prejeli: Civilna zaščita Mestne občine Velenje – za požrtvovalno in nesebično udejstvovanje v času zdravstvene epidemije; Franc Špegel -za dolgoletno delo na področju turizma in prispevek k razvoju lokalne skupnosti in Vlado Vrbič – za dolgoletno delo na področju kulture in prispevek k delovanju lokalne skupnosti.