Župan vnovič pisal Marovtu in prejel odgovor

Pisali smo že (

target="_blank" rel="noopener">prispevek), da je župan Bojan Kontič pisal generalnemu direktorju Holdinga Slovenske elektrarne Matjažu Marovtu in ga opozoril na podražitve toplotne energije. Ker odgovora ni prejel, mu je včeraj, v četrtek, 10. januarja, poslal še eno odprto pismo.

Še isti dan popoldan je prejel odziv, kjer pa ni bilo odgovorjeno na vsa vprašanja, zato na MO Velenje še vedno pozivajo k javnemu pojasniju, kakšno bo število delovnih mest na Premogovniku Velenje in v Termoelektrarni Šoštanj v prihodnjih letih (glede na zadnje informacije s strani PV o presežku 200 delovnih mest), kakšna je zadostna cena na enoto premoga, ki jo PV prejme s strani TEŠ-a, da bo lahko rudarjem zagotavljal primerne plače, vprašanje emisijskih kuponov v ceni toplotne energije, itn.

V odgovoru so pojasnili zaloge premoga in razloge za hkratno delovanje blokov 5 in 6. Pri tem velja poudariti, da lokalne skupnosti nikoli niso prestale na istočasno delovanje blokov 5 in 6, saj to pomeni prekomerno onesnaževanje doline. Odgovor HSE si lahko preberete tukaj.