Konferenci o diverzifikaciji gospodarstva

Mestna občina Velenje v okviru občinskega praznika 21. septembra pripravlja tretjo mednarodno razvojno konferenco “Pozdravljena, prihodnost” . Konferenca bo raziskovala prestrukturiranje in razvoj premogovnih regij v Evropi, z osredotočenjem na diverzifikacijo in gospodarski razvoj teh regij v procesu izstopa iz premoga.

Na dogodku se bodo srečali predstavniki vlade, Evropske komisije in mednarodni deležniki ter delili primere dobrih praks pri razvoju gospodarstva premogovnih regij. Konferenca bo potekala v Hotelu Paka v Velenju in je odprta za podjetja, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije, ministrstva in vse prebivalce Šaleške doline, ki so del pravičnega prehoda. Dogodek bo vodil razpravo o zakonu o prestrukturiranju in pomoči pri preoblikovanju v zeleno gospodarstvo premogovne regije v prihodnosti. Konferenco organizira Mestna občina Velenje v sodelovanju z Razvojno agencijo Savinjsko-šaleške regije in Občino Šoštanj.

Prijave na konferenco, ki bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku, sprejemajo na povezavi: https://www.pozdravljena-prihodnost.eu/.