Športno praznovanje praznika občine

Tek očkov
Naš čas

16. tek očkov in sprejem velenjskih olimpijcev – Mladi so telovadili, igrali tenis, namizni tenis, curling in rokomet ter vadili karate in druge športe

Velenje, 21. septembra – Titov trg je v sobotnem dopoldnevu dihal s športniki – tako profesionalnimi kot rekreativci. Na tradicionalni prireditvi ob občinskem prazniku Velenje se predstavi in dnevu športa so lahko obiskovalci spoznali dejavnost in programe več kot 45 lokalnih športnih klubov, društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij.

Navdušen sprejem pa so doživeli velenjski športniki, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskih in paralimpijskih igrah v Parizu. Zaploskali so zlatemu parastrelcu in članu Strelskega društva Mrož Velenje Frančku Gorazdu Tiršku, članici Atletskega kluba Velenje Aniti Horvat in selektorju slovenske plezalne reprezentance Gorazdu Hrenu. Za izjemne športne dosežke, promocijo vrhunskega športa v našem mestu in prepoznavnost Velenja v svetu športa sta jim čestitala župan Peter Dermol in podpredsednik Športne zveze Velenje Rok Plankelj. Občina jim je namenila finančne nagrade: Janji Garnbret, ki je Velenjčane pozdravila v okviru Pikinega festivala, in Frančku Gorazdu Tiršku za zlati odličji 5.000 evrov, 1.000 evrov pa sta za udeležbo na OI prejela Anita Horvat in Gorazd Hren.

Ta medalja je zame, je za Velenje

Franček Gorazd Tiršek je z osvojitvijo zlate medalje v Parizu zaokrožil svojo bero medalj; ima tri srebrne in eno bronasto. »Sem srečen, v sebi čutim pomirjenost. Šport mi je povrnil vse, kar sem vlagal vanj, in ponosen sem nase. Kar sem delal, sem delal pošteno, predano in sem srečen, da medaljo ljudje spoštujejo,« je dejal in poudaril, da ta medalja ni le njegova. »Ta medalja je od kluba, je od fizioterapevta, je od MO Velenje in Športne zveze Velenje, ki res lepo skrbita za šport in sta lahko zgled vsem v državi.«

V športu se lahko vse poklopi, če se trdemu delu doda kanček sreče, lahko pa se v trenutku vse spremeni – ne le v barvi medalje, ampak te lahko sploh ni, je še razmišljal Tiršek, to pa je doživela Anita Horvat, ki s svojim nastopom v Parizu ni najbolj zadovoljna, je pa na otvoritveni slovesnosti doživela drugačen čudovit trenutek ‒ njen fant jo je namreč zasnubil.

Kako odločilni so trenutki, dobro ve tudi selektor slovenske plezalne reprezentance Gorazd Hren, ki, kot je dejal, kot navijači Janje Garnbret in drugih plezalcev trepeta ob gledanju tekme, poleg tega pa še bolj kot drugi ve, kaj vse lahko gre narobe. Letos je za Slovenijo prvič nastopil tudi plezalec, Luka Potočar. Kaj pa naslednje OI v Los Angelesu? »Kako bo čez štiri leta, bomo videli, kajti generacija plezalcev se menja. Prihajajo zelo dobri mladi plezalci in verjamem, da bomo imeli takrat na igrah še več predstavnikov,« je napovedal Hren.