Javno povabilo Zaposli me+

Konec aprila je Zavod RS za zaposlovanje objavil novo Javno povabilo Zaposli.me 2024, program Spodbujanje zaposlovanja

Namen javnega povabila je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju ranljivih brezposelnih oseb iz ciljne skupine, in sicer vsaj za neprekinjeno obdobje najmanj 12 mesecev za poln delovni čas. Javno povabilo omogoča subvencionirano zaposlitev brezposelnih oseb iz vse Slovenije, ki sodijo v ciljno skupino programa. To so brezposelne osebe, prijavljene v evidenci brezposelnih oseb, ki so stare 30 let ali več in so dolgotrajno brezposelne, stare 50 let ali več, stare 30 let ali več in so nižje izobražene, vključno s tistimi, ki imajo doseženo raven izobrazbe ISCED 3 ali manj (tj. vključno V. raven izobrazbe ali manj), stare 30 let ali več in so ostale osebe z visokim tveganjem za nastanek dolgotrajne brezposelnosti (to so prejemniki denarne socialne pomoči na Centru za socialno delo in/ali invalidi in/ali Romi).

Subvencioniranje zaposlitev bo brezposelnim osebam iz ciljne skupine omogočilo lažji prehod iz brezposelnosti v redno zaposlitev, pridobitev (novih) delovnih izkušenj in (dodatnih) kompetenc, kar jim bo omogočilo izboljšanje dostopa do čimprejšnje in kakovostne zaposlitve ter bo pomembno doprineslo k njihovi dolgoročni socialni vključenosti ter enakim možnostim na trgu dela.
Mesečna subvencija znaša od 450 do 720 €, kar za 12 mesecev znese od 5.400 € do 8.640 €. Elektronske ponudbe delodajalci oddajo na spletni strani www.ess.gov.si na Portalu za delodajalce, kjer so na voljo tudi vse informacije. Brezposelne osebe se lahko glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega  svetovalca ali svetovalko na uradu za delo, na katerem so prijavljene.
Povabilo je odprto od 6. maja do porabe sredstev.