Ose na pragu naslova

Velenjčani, ki prvenstvene niti v končnici tekmovanja držijo v svojih rokah, v sklepni del boja za naslov vstopajo po reprezentančnem premoru.

Rokometaši Gorenja Velenja so minuli petek na zaostali tekmi 21. kroga v gosteh ugnali Dobovo (36 : 26) in dva kroga pred koncem prvenstva s točko naskoka Trimu prevzeli vodilno mesto.
Menjava na vrhu je bila pričakovana, Velenjčani so bili namreč proti zadnjeuvrščeni Dobovi, ki je že pred časom ostala brez možnosti za obstanek v najelitnejši rokometni ligi, izraziti favoriti. Le na začetku srečanja, ko so domači povedli s 3 : 1, so se varovanci Zorana Jovičića znašli v zaostanku, nanj pa so odgovorili z delnim izidom 5 : 0 in si priigrali vodstvo (6 : 3), ki ga niso več izpustili iz rok. Ob polčasu je njihova prednost znašala pet zadetkov (16 : 11), še bolj zanesljivi pa so bili v drugem delu srečanja, ko so se oddaljili že na neulovljivih +13 (30 : 17) in na koncu z dvomestnim naskokom tudi slavili. Strelsko je bil za velenjsko zasedbo najbolj učinkovit Jernej Drobež, ki je ob stoodstotni natančnosti dosegel sedem golov, enega manj je prispeval Tarik Velić.

V soboto, 18. maja, bodo gostovali pri Slovanu, prvenstvo pa zaključujejo na domačih tleh 25. maja, ko bodo v Rdeči dvorani gostili Jeruzalem Ormož. Če si ne privoščijo spodrsljaja, bodo v velenjsko vitrino pospravili peto prvenstveno lovoriko.