Od domačih sirov in suhomesnatih izdelkov do peciva, vina, žganja, omak, marmelad, testenin, oliv in čajev. Za glasbeno popestritev je poskrbela klapa Lavanda. Predsednica KS Šoštanj Urša Kurnik je bila navdušena nad obiskom na Tržnici dobrot, tudi ponudniki izdelkov so se z veseljem pridružili.
O tržnici so povedali:
Katarina in Anton Rdečnik: »Prihajamo s turistične kmetije z Razborja pod Uršljo goro. Pri nas lahko gostje doživijo pristno kmečko izkušnjo, saj ponujamo vse od udobne namestitve do okusne domače hrane ter smo skoraj v celoti samozadostni. Ponujamo širok izbor domačih dobrot – kruh, sokove, rezance, domače pecivo, marmelade, žganje in salame iz mesa škotskega goveda. To govedo je znano po svoji prilagodljivosti na strme terene in dobro prenaša tudi hladne vremenske razmere. Ponosni smo tudi na izdelke, ki so bili nagrajeni na ocenjevanjih Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju. To je priznanje za našo predanost kakovosti in tradiciji.«
Cekarček babi Janje: »Prvič sem tukaj, prihajam iz Šmartna ob Paki, ponujam pa pestro izbiro peciva, ki ne vsebuje klasične pšenične moke ali belega sladkorja. Moje sladke stvaritve so večinoma izdelane iz kokosovega ali brezovega sladkorja, kot alternativo za pšenično moko uporabljam pirino, proseno ali ajdovo. Ponujam tudi slane korenčkove krekerje, ki se odlično podajo k pivu. Opažam, da ima vedno več ljudi težave s prehrano, zato sem se specializirala za izdelke, ki ustrezajo različnim prehranskim potrebam. Veliko receptov sem razvila sama, saj sem trpela za alergijami. Vedno poskušam ustvariti nekaj novega, in ko sem zadovoljna s rezultatom, ga ponudim tudi drugim.«
Kmetija Napotnik: »Prvič se predstavljamo na velikonočni tržnici. Za nas je to odlična priložnost, da predstavimo svoje izdelke in jih približamo ljudem. Želimo si, da bi nas ljudje širše prepoznali in se nato vračali k nam na kmetijo, v trgovino s prodajnimi avtomati, kjer lahko kupijo naše sveže mlečne in mesne izdelke. Najbolj iskani so različni siri, skuta in domač sladoled. Poleg tega imamo tudi široko paleto suhomesnatih izdelkov, kot so salame, špeharice, želodci in kranjske klobase. V času velike noči bodo na voljo tudi velikonočne šunke.«
Kmetija Videmšek: »Ponujam sire različnih okusov. Vse, kar mi je prišlo na pamet, sem poskusila dodati v skuto. Od orehov, drobnjaka in bazilike do česna, oliv, kajenskega popra, čilija in ocvirkov, kar imajo ljudje radi in je naša posebnost. Predstavili smo ga na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju. Opažam, da se mladi vse bolj obračajo k domači hrani, kar je odlično za lokalne proizvajalce in predelovalce hrane.«
Kmetija Mazej: »Ponujamo sadike jagod, ki jih že lahko posadimo, da bomo v drugi polovici aprila lahko uživali v prvem svežem pridelku. Prisegam na sorto jagod Albion, ki je trpežna, neobčutljiva na bolezni in izjemno rodovitna. Ponujamo tudi domače sirupe in čaje, ki jih nabiram na lastnem vrtu, praznični čaj, čaj Nostalgija, Vrtni čaj za užitek, Hišni čaj in čaj Figovec, ki je poznan kot medicinski fenomen, saj pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, krvnega tlaka in čiščenju krvi. Strankam najbolj zanimiv je hmeljev sirup, naša posebnost je tudi kuhano brezalkoholno vino iz bazilike in brezalkoholni uzo. Vedno iščemo nove okuse in ideje