Novi koraki v Mozirski koči pod vodstvom Kampa Menina

Mozirska koča ima od 1. decembra, to je dobre štiri mesece po odprtju povsem nove koče, novega oskrbnika.

Najemno pogodbo je s Planinskim društvom Mozirje, ki je upravnik koče, sklenil kolektiv Kampa Menina, ki se je prijavil na razpis, potem ko je prejšnja najemnica predčasno razdrla pogodbo. Boštjan Goličnik, predsednik PD Mozirje, je spregovoril o začasnem novem najemniku Mozirske koče. »Po skrbni izbiri med petimi prijavami smo izbrali kolektiv Kampa Menina, ki že uspešno deluje na področju turizma in kampiranja. Prepričan sem, da bo ta poteza pomenila nov zagon za planinstvo in ponudbo Mozirske koče. Kolektiv Kampa Menina ima že izkušnje v turistični dejavnosti, zato pričakujemo, da bodo uspešno razširili ponudbo in nadgradili doživetja na Mozirski planini.«

Spalni del bo kmalu v celoti urejen in na voljo obiskovalcem

V zimskih mesecih obiskovalce čaka bogata ponudba, ki vključuje tudi zimske športe – krpljanje, sankanje in druge aktivnosti. »Kamp Menina načrtuje raznovrstne dejavnosti za planince, naključne obiskovalce in pohodnike, s poudarkom na kulinaričnih užitkih in obogateni izkušnji v novem objektu,« doda Goličnik.

Računajo, da bodo spalni deli kmalu v celoti urejeni in na voljo obiskovalcem. »Splet nesrečnih okoliščin se je zgodil ob poplavah, ko je bilo uničeno pohištvo za kočo pri izvajalcu. Tako zamujamo in v najvišjem nadstropju dela še potekajo, se pa močno zavzemamo, da bodo dela končana do konca leta in bo Mozirska koča v celoti pripravljena na praznični čas, ko se tradicionalno poveča obisk gora. Eno nadstropje je že v celoti pripravljeno za uporabo. Na koči pripravljamo tudi poseben dogodek na najdaljšo noč v letu, kjer bo možno preživeti noč na Mozirski koči in doživeti praznično vzdušje,« zaključi Goličnik in zagotovi, da bo vedno nekdo na koči, kar pomeni, da so obiskovalci vedno dobrodošli.