Kdo ima prav v VDC Saša?

Ponedeljkov prispevek v oddaji RTV Slovenija Tednik o odstopu celotnega sveta zavoda VDC Saša in obtožbah na račun delovanja direktorice zavoda Darje Fišer je med uporabniki, starši in splošno javnostjo dvignil veliko prahu.

Iskanja odgovorov na vprašanja, kaj je res in kaj ne, kdo ima prav in kakšno je ozadje spora, smo se lotili tudi v uredništvu Našega časa.

Najprej smo po odgovore stopili do predsednice sveta Zavoda VDC Saša Janje Rednjak in direktorice Darje Fišer.

Janja Rednjak je v svojem pisnem odgovoru v imenu članov sveta med drugim zapisala, da so »od direktorice prejemali številne netransparentne, zavajajoče in pomanjkljive informacije o poslovanju zavoda, zaradi česar svet zavoda ni mogel odgovorno opravljati zakonsko predpisanih nalog.«

Darja Fišer na te očitke odgovarja, da je za njej očitane nepravilnosti bila odgovorna sodelavka, ki jo je izpostavila v omenjenem prispevku v oddaji Tednik. »Žal so člani sveta zavoda tem informacijam sodelavke podlegli. Upala sem, da bodo vsi inšpekcijski nadzori, ki so bili in še tečejo, in niso pokazali nepravilnosti, prekrškov, dovoljšen dokaz, da delamo dobro,« je dejala.

Vsaka zgodba ima več plati, zato bomo o tem več napisali v prihodnji številki časopisa.