Velenje pomaga, pomagajmo skupaj!

Prizorišče na velenjski Visti bo to soboto, 7. oktobra ponovno oživelo.

Obeta se veliki dobrodelni koncert Velenje pomaga. Če bi radi naredili dobro delo in pomagali mnogim, ki jih je prizadela letošnja ujma, potem dobrodošli na Visti.

Kaj se bo dogajalo in kam gredo sredstva?

Od 12. ure dalje bo na Visti velik dobrodelni dogodek s kulinarični tržnico, na katerem bodo nastopili otroci, učenci, dijaki in prostovoljci Šolskega centra Velenje, plesne šole in znani glasbeni ustvarjalci. Povezovali ga bodo znani velenjski radijski in televizijski voditelji. »Vsa zbrana sredstva bodo namenjena našim občanom in ljudem iz Savinjske ter Koroške regije, ki pomoč najbolj potrebujejo za sanacijo škode po neurjih in poplavah« povedo v Službi za odnose z javnostmi na Mestni občini Velenje.

V sklopu dogodka bo potekala tudi kulinarična tržnica, ki bo potekala od 12. ure dalje, Športna zveza Velenje pa bo za najmlajše obiskovalce pripravila številne športne aktivnosti.

V goste pridejo znana glasbena imena

Dobrodelni dogodek bo potekal kot celodnevno glasbeno-plesno dogajanje, na katerem bodo nastopili Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Vrtec Velenje, Združeni zbor velenjskih osnovnih šol, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Rudarski oktet, Plesna šola Spin, MDance, Alya, Amaya – Maja Keuc, BQL Rok, Chateau – Matjaž in Zvone, Til Čeh, Maraaya, Matjaž Jelen, Mrigo, Natalija Verboten, Nina Pušlar, Potepini, Robert Goter, Sanja Mlinar Marin, Stil – Domen Kumer, Tanja Lončar, 6Pack Čukur in mnogi drugi.

Kako do vstopnic?

Vstopnice za dobrodelni dogodek po ceni 5 evrov za odraslo osebo so dostopne na več prodajnih mestih: v Domu kulture Velenje, kjer ima sedež Festival Velenje, Knjižnici Velenje in prostorih Zavoda za turizem Šaleške doline v Vili Bianci.

Kako donirati?

Sredstva za občane Velenje in sosednjih občin pa lahko donirate že pred dogodkom na transakcijski račun: Medobčinska zveza prijateljev mladine, Aškerčeva 21, Velenje, TRR pri NLB: SI56 0242 6001 1465 352, koda namena: CHAR, namen plačila: donacija Velenje pomaga, sklic/referenca: SI00 2023-1. Do 31. oktobra je mogoče donirati tudi prek SMS sporočil na kratko številko 1919 s ključno besedo VELENJEPOMAGA5.