Stvari se bodo spremenile

Šmartno ob Paki, 29. septembra – V prostorih javnega zavoda Mladinski center Šmartno ob Paki je bil minuli petek izredni občni zbor Kluba študentov šmarške fare.

Na njem so v organe kluba izvolili nove člane in sprejeli okvirni delovni program. Na mestu predsednika je Ano Miklavžina zamenjal Žiga Borovnik, študent strojništva.

Bo klub po nekaj letih nedelovanja znova popestril društveno sceno v občini Šmartno ob Paki? »Ne bi rekel nedelovanja, se pa je dogajalo bolj malo. Z novim vodstvom želimo dejavnost spremeniti, jo oživiti, po možnosti tudi nadgraditi. Pri tem ne bomo odkrivali tople vode in si metali peska v oči, kajti ne moremo mimo dejstva, da sodi občina Šmartno ob Paki med manjše lokalne skupnosti in da je mlade danes težje motivirati kot včasih. Vodstvo kluba se bo potrudilo po najboljših močeh dvigniti zavest in aktivirati študente ter se integrirati v življenje v kraju. Hkrati želimo sami sebi in drugim pokazati, da imamo tudi študentje namene in cilje,« se je odzval Žiga Borovnik.

V sprejetem okvirnem delovnem programu so razne oblike druženja: od izletov, ekskurzij in prireditev do predavanj, raznih oblik izobraževanja ter rekreacije. Poleg tega načrtujejo še tvorno sodelovanje z društvi v občini, z vodstvom lokalne skupnosti ter povezovanje s študentskimi klubi v širši okolici, zlasti s Šaleškim študentskim klubom.
V pozdravnih besedah so prisotnim študentom gostje izrednega občnega zbora kluba, ki so vsi po vrsti izrazili zadovoljstvo zaradi ponovnega »zagona«, predlagali še aktivnosti medgeneracijskega sodelovanja ter širitev članstva.