Neprevoznih 9 cest, plazovi ogrožajo stanovanjske hiše

Mestna občina Velenje sporoča, da zaradi posledic obilnega deževja v Velenju ni prevoznih 9 cest, 9 cest je pogojno prevoznih.

Mestna občina Velenje sporoča, da zaradi posledic obilnega deževja v Velenju ni prevoznih 9 cest, 9 cest je pogojno prevoznih.

Ceste Janškovo selo, Sopota–Plešivec, Megalec–Pik–Graška Gora, Rdečnik–Špeh, Pirnat–Sp. Arnače, Vas–Golak, odcep Trbul, Juvan–Juvanov vrh in odcep Tone–Pusti Potok so zaprte. Pogojno so prevozne ceste Velunja–Velenje–Slovenj Gradec, odcep Mlačnik–Postrpinjek, odcep Sv. Jakob, Laze–Arnače, Pritoka–Zg. Arnače, Rovlen–Koniški vrh, Odcep Lipnikar, Plešivec–Potočnik in odcep Škalske Cirkovce–Završe.

Oskrba s pitno vodo je lahko motena na območjih Podgorja, Podkraja pri Velenju in dela Vinske Gore. Plaz še vedno ogroža stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, ki so ju stanovalci že zapustili. Do nadaljnjega je zaprta tudi gozdna pot iz Starega Velenja do Velenjskega gradu. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah.

Ker so geologi zasedeni z izrednimi primeri v Savinjski dolini, pozivamo občane, da jih kličejo le v nujnih primerih. Zaradi ogromne škode na širšem območju Slovenije je trenutno prioritetna sanacija nujne infrastrukture in objektov.

Oskrba s pitno vodo je lahko motena na območjih Podgorja, Podkraja pri Velenju in dela Vinske Gore, ki se oskrbuje iz vodohrana Vinska Gora 2. Priporočamo, da vodo uporabljate varčno. Toplovod nemoteno deluje.

Državna kolesarska povezava v gradnji proti Mislinji je poškodovana. Občane pozivajo, da se po njej ne vozijo in hodijo, saj je to izjemno nevarno.

Med 3. do 6. avgustom je 234 velenjskih gasilcev sodelovalo pri 104 intervencijah.