V javnem vrtcu z vpisom začenjajo, v zasebnem končan

V edinem zasebnem vrtcu v Šaleški dolini, v vrtcu Bambi Šmartno ob Paki, so vpis otrok za šolsko leto 2023/2024 končali prejšnji teden.

V javnem vrtcu Sonček v Šmartnem ob Paki, ki deluje pod okriljem osnovne šole, izvajajo dejavnost predšolskega vzgoje od lanske jeseni v večjih in energetsko saniranih sodobno urejenih prostorih. V 8 skupinah je na voljo 147 mest za otroke od 11. meseca do vstopa v šolo.
Dominika Podgoršek, pomočnica ravnatelja, je povedala, da se v teh dneh pripravljajo na vpis novincev za novo šolsko leto. Ta bo potekal od 27. do 31. marca. »Za novince bo na voljo blizu 30 mest. Vloge lahko starši oddajo v tajništvu vrtca ali po elektronski pošti.«
Na vprašanje, ali so predvideli kakšne novosti, je Podgorškova odgovorila: »V pripravi je nov pravilnik o sprejemu otrok v vrtec, ki ga morajo pred objavo na naši spletni strani potrditi občinski svetniki.« Čeprav je bilo lani rojenih v Občini Šmartno ob Paki manj otrok kot običajno, upa, da bodo zapolnili vsa predvidena prosta mesta.

Po zagotovilih direktorice in lastnice zasebnega vrtca Taje Steblovnik so za novo šolsko leto za enoti v Parižljah (v občini Braslovče) in v Šmartnem ob Paki prejeli 41 vlog, prostih pa je le 18 mest, od tega bo v šmarški enoti na voljo 8 prostih mest, na čakalnem seznamu pa imajo za zdaj 11 otrok.