V ZD Velenje do sedaj cepili 1361 oseb proti gripi

V Zdravstvenem domu Velenje opažajo, da je tistih, ki so poslani na testiranje PCR v teh dneh vedno več, posledično je tudi vedno več pozitivnih rezultatov, sporočajo iz zdravstvenega doma, kjer zaznavajo vedno manj zainteresiranosti za cepljenje proti Covidu-19. »Trenutno smo v Mestni občini Velenje štiriinpetdeset odstotno precepljeni, v Občini Šoštanj sedeminpetdeset in v Občini Šmarno ob Paki oseminpetdeset odstotno, kar je dobro, vendar premalo, da bi se stanje popravilo,« pove Aleksandra Vasiljević iz Zdravstvenega doma Velenje.

25. oktobra je bilo v MO Velenje tristo enajst aktivno okuženih prebivalcev. Ker se povečuje število testiranj, se posledično povečuje število pozitivnih testov. Trend okuženih se povečuje, zainteresiranost in trend cepljenja proti Covidu-19 pa zmanjšuje. »Zavedamo se, da je gneča za testiranje PCR precejšnja zlasti v jutranjih urah. Vse, ki so napoteni na testiranje PCR prosimo, da upoštevajo navodila, ter ne hodijo v zdravstveni dom, če imajo znake okužbe, saj je velika nevarnost, da okužijo ljudi, ki nimajo covida in prihajajo v zdravstveni dom zaradi drugih bolezni,« še pove Vasiljevičeva in doda, da je v občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki in Velenje s tretjim odmerkom cepljenih petsto pet oseb. V Cepilnem centru izvajajo tudi cepljenje mladostnikov od dopolnjenega 15. leta naprej. Najmanj zanimanja za cepljenje opažajo pri starosti med 16 in 30 let. Gre za dijake in študente ter socialno najaktivnejše osebe, za katere obstaja velika verjetnost, da se okužijo z virusom Covida-19.

Nov urnik cepljenja proti gripi in Covidu-19

Od 2. novembra dalje bo cepljenje proti gripi potekalo v prostorih Zdravstvenega doma Velenje ob ponedeljkih med 14:00 – 17:00, ter v torek in sredo od 10:00 – 12:00 ure, na isti lokaciji, kjer poteka cepljenje proti Covidu-19. Cepljenje proti Covidu-19 pa bo s cepivom Pfizer potekalo ob sredah med 14:00 – 17:00, ter v četrtek med 8:00 – 11:00 in v petek med 8:00 – 10:00 uro. V četrtek med 11:00 – 12:00 bodo cepili z Moderno, še sporočajo iz Zdravstvenega doma Velenje.