Župan obiskal tabornike v Ribnem

Ribno – Naše tabornike, ki preživljajo nepozabne trenutke na svojem taboru v Ribnem je včeraj popoldne obiskal župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci.

Ker je bilo sončno in zelo vroče, so se otroci ob obisku župana hladili v Blejskem jezeru. Kot vsako leto jih je Mestna občina Velenje obdarila z domačimi piškoti, s katerimi se bodo lahko sladkali čez poletje.

Mladi taborniki so županu zastavili številna iskrena otroška vprašanja in mu po povedali tudi nekaj šal. Med drugim jih je zanimalo, kje ima župan pisarno in če ga lahko obiščejo, kdo je spekel kekse, ki so jih prinesli v tabor, zakaj smo izbrali ime Vista za prireditveni prostor, kdaj bomo v Velenju zgradili Skate park … Najpogumnejši taborniki so za župana celo zaplesali.

To poletje bo v Ribnem taborilo okoli kot 1.000 mladih tabornic in tabornikov rodov, ki so vključeni v Šaleško zvezo tabornikov in od drugod.

Zveza taborniških društev Šaleška zveza tabornikov regionalna skavtska zveza, skupaj z rodovi, ki so vključeni v to zvezo, že 55 let organizira taborjenja.