Začasno ustavljeno cepljenje z Astra Zeneco

V nedeljo so v Sloveniji opravili 1625 PCR testov in z njimi potrdili 205 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada.

Delež pozitivnih testov je tako znašal 12,6 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 463 bolnikov, 87 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili šest oseb, štiri so umrle. Sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb znaša 696.

V Saša regiji včeraj prvič pod dolgem času brez novih okužb

V Saša regiji včeraj ni bilo novih primerov okužbe.

V nam bližnjih občinah pa je bilo v Črni na Koroškem 5 okužb, v Mežici 2, na Prevaljah 3, na Ravnah na Koroškem 2, v Dravogradu 1, v Slovenj Gradcu 4, v Celju 5 in v Žalcu ena okužba. 

Zadnjih nekaj dni je stanje najslabše v Koroški regiji, najboljše pa v Posavski. Savinjska regija je trenutno v povprečju Slovenije.

Zelo resnih nezaželenih učinkov cepljenja v Sloveniji ni bilo

Vodja svetovalne skupne za covid-19 Mateja Logar je poudarila, da se nezaželeni učinki po cepljenju proti covidu-19 v Sloveniji pojavljajo po cepljenjih z vsemi tremi cepivi, a gre za blage reakcije in pričakovane nezaželene učinke. Niso pa opazili povečanih prijav hudih neželenih učinkov pri nobenem od cepiv proti covidu-19.

Prekinjeno cepljenje s cepivi AstraZenece

Minister za zdravje Janez Poklukar je odredil začasno zaustavitev cepljenja proti covidu-19 s cepivom AstraZeneca. Kot je dejal, je svetovalna skupina sicer ugotovila, da ni utemeljenih strokovnih podlag za prekinitev cepljenja, kljub temu pa je iz previdnosti predlagala začasno zaustavitev do končne odločitve Evropske agencije za zdravila.

Če ste bili na vrsti za cepljenje, boste morali počakati na nadaljnja navodila.