Bolnišnice se pripravljajo na porast bolnikov

V sredo so v Sloveniji opravili  5.637  PCR-testov.

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri 1.415 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih 25,1 odstotka testiranih. S hitrimi antigenskimi testi (HAT) je bilo testiranih 5.857 ljudi, pozitivnih jih je bilo 352 oziroma šest odstotkov. Skupaj je tako na novo okuženih 1.767 ljudi. V zadnjih nekaj dneh beležimo upad novih okužb.

V bolnišnicah se zdravi 1.266 bolnikov, od tega 199 na intenzivni negi. Včeraj je bilo iz bolnišnic skupaj odpuščenih 80 pacientov. V sredo je umrlo še 23 bolnikov.

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 20 okužb, v Šoštanju 3, v Šmartnem ob Paki in v Mozirju po dve, v Nazarjah in na Ljubnem po ena, v Gornjem Gradu 4,  na Rečici ob Savinji, v Lučah in v Solčavi ni bilo novih primerov okužbe.

V nam bližnjih občinah pa v Črni na Koroškem ni bilo okužbe, v Mežici 1, na Prevaljah 6, na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu po deset, v Slovenj Gradcu 8, v Mislinji 3, v Vitanju 2, na Dobrni 5, v Vojniku 8, v Celju 41, v Žalcu 24, na Polzeli 3, v Braslovčah 5, v Preboldu 4, na Taboru ni bilo okužb, na Vranskem  pa sta bili dve.

Čeprav se zdi, da se epidemija vendarle nekoliko umirja, se bolnišnice pripravljajo na pričakovan porast bolnikov s covidom-19, ki bodo potrebovali bolnišnično oskrbo. Zato povečujejo število postelj za covidne bolnike. Največja težava ob tem ostaja pomanjkanje kadra, predvsem za delo v intenzivnih oddelkih.