V Domu za varstvo odraslih 53 okuženih

Velenje – V Domu za varstvo odraslih Velenje, kjer so uspešno prebrodili spomladansko epidemijo koronavirusa, se je v drugem valu, že pred dnevi pojavil prvi primer okužbe, v teh dneh pa se je okuženost v domu močno razširila.

Trenutno je okuženih 53 stanovalcev. Štirje od njih so na bolnišničnem zdravljenju. Trenutno v domu prebiva 169 stanovalcev, zato so se odločili, da je potrebno za okužene stanovalce organizirati rdečo cono zunaj domske lokacije. Zaradi prezasedenosti zmogljivosti v Topolšici in zato, da starostnikov ne bi posamično razselili po Sloveniji, so za pomoč zaprosili Mestno občino Velenje, ki jim je ponudila več možnih lokacij. Po petkovem ogledu državne koordinatorice Ministrstva za zdravje Republike Slovenije so bili prostori Mladinskega centra Velenje in hotela (oboje na lokaciji Efenkova 61a) ocenjeni za najprimernejše. Zeleno luč za to sta dala tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije in Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije

V soboto so zaposleni v Mladinskem centru Velenje in zaposleni v Domu za varstvo odraslih Velenje pripravili vse potrebno za namestitev do 50 oseb v rdečo cone v objektu.

Danes bodo stanovalci velenjskega doma za varstvo odraslih, ki so okuženi s koronavirusom, s pomočjo Reševalne službe Zdravstvenega doma Velenje premeščeni v prostore mladinskega centra in hotela. Večina okuženih stanovalcev po navedbah vodstva doma ne kaže nobenih znakov okužbe in se dobro počutijo.