Čudežni zvarki ne pomagajo v boju s koronavirusom

V Sloveniji so v petek ob 6675 testih potrdili 1731 okužb z novim koronavirusom.

Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1224 bolnikov s covidom-19, kar je 25 bolnikov več kot dan prej. V enotah intenzivne terapije so jih je zdravili 206 oz. šest več kot v četrtek. Umrlo je 41 bolnikov s covidom-19, trije več kot v četrtek

V Saša regi je bilo včeraj v Velenju 34 okužb z virusom covid-19, v Šoštanju 15, v Šmartnem ob Paki 7, v Mozirju 2, v Nazarjah 4, na Rečici ob Savinji 3, v Gornjem Gradu 5, na Ljubnem in v Lučah po ena, v Solčavi ni bilo primera okužbe.

V nam bližnjih občinah pa v Črni na Koroškem ni bilo primera okužbe, v Mežici 2, na Prevaljah 6, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 19, v Slovenj Gradcu 11, v Mislinji 5, v Vitanju 3, na Dobrni 3, v Vojniku 11, v Celju 29, v Žalcu 20, na Polzeli 5, v Braslovčah 4, na Vranskem 4, v Preboldu 2, na Taboru  pa ni bilo primera okužbe.

Ne nasedajte “čudežnim” rešitvam

Infektologinja Bojana Beović je ob zadnjih podatkih o potrjenih okužbah s koronavirusom in bolnikih s covidom-19 za STA ocenila, da še ne moremo govoriti o vrhu epidemije. Ker se krivulja lahko v vsakem trenutku obrne navzgor, je pozvala k doslednemu upoštevanju ukrepov. Prav tako je še nekaj časa pričakovati večanje števila covidnih bolnikov v bolnišnicah, je dodala.

Na NIJZ opozarjajo, da so se ponovno pojavili oglasi in promocijske aktivnosti za izdelke s klorovim dioksidom, ki jih oglašujejo z imeni, kot so MMS, čudežni mineral ali čudežne kapljice. Uporabo takih proizvodov na NIJZ močno odsvetujejo in prebivalce pozivajo, naj ne nasedajo “čudežnim” navedbam glede zdravljenja covida-19 in drugih bolezni.