Stekla bo prodaja subvencioniranih vozovnic

Dijaki in študentje, ki v šolo potujejo iz od 60 do 90 kilometrov oddaljenih krajev, bodo za 10 voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico dijaki 300 evrov, študentje pa 270 evrov.

Avtobusni in železniški prevozniki bodo v ponedeljek začeli prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente, ki bodo veljale za novo šolsko leto. Blagajne bodo odprte ob upoštevanju higienskih priporočil NIJZ. Pogoji nakupa in cene vozovnic so enaki lanskim.Tako mesečna enotna vozovnica za 10 voženj stane 20 evrov, letna za dijake 150 evrov, za študente pa 135 evrov. Mesečno doplačilo za ljubljanski mestni promet za 10 voženj znaša 10 evrov, letno doplačilo za dijake 100 evrov, za študente pa 90 evrov.

Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov. Za letni prevoz z mestnim prometom bodo morali dijaki v Mariboru odšteti 50 evrov, študentje pa 45 evrov.

Od ponedeljka bo možen nakup subvencionirane vozovnice IJPP tudi prek spletne strani Nomago. Že danes pa lahko na njihovi spletni strani dijaki oddajo spletno vlogo za izdajo vozovnice. Prek spleta lahko naročijo tudi kartico IJPP, na katero si nato naložijo vozovnico za izbrano relacijo