V okviru petkove Kresne noči donacija za MZPM

Velenje – V petek, 19. junija, bo ob 21. uri Klub vodnih športov Velenje organiziral Kresno noč na Velenjski plaži.

Zbirali bodo prostovoljne prispevke, ki jih bodo namenili osebam s posebnimi potrebami, Mestna občina Velenje pa bo 5.000 evrov donirala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo v okviru Kresne noči v petek ob 21. uri pri čolnarni sekretarki Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje Bojani Špegel predal ček v višini 5.000 evrov. Gre za sredstva, ki so jih prvotno načrtovali za organizacijo koncertov v okviru prireditve Skok v poletje, ki jo letos zaradi omejitve večjih dogodkov ne moremo izvesti v predvidenem obsegu. Donirana sredstva bo zveza namenila otrokom iz socialno šibkih družin za letovanje, šolske potrebščine in računalniško opremo.

Klub vodnih športov Velenje že tradicionalno organizira humanitarno prireditev Kresno noč. S spustom svečk na gladino Velenjskega jezera in spremljevalnim programom obeležijo vstop v koledarsko poletje. Tudi letos vabijo obiskovalce na golaž, za katerega bodo zbirali prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bodo namenili osebam s posebnimi potrebami.