Zaživel bo potniški promet

Jutri (v ponedeljek) bo vsaj delno zaživel potniški promet.

Ob njegovi ponovni vzpostavitvi pa bodo veljali številni zaščitni ukrepi, tako za voznika kot potnike. Voznike bodo pred okužbo varovale posebne pregrade, ob vstopu v vozilo bo treba razkužiti roke, med vožnjo pa nositi zaščitno masko. Vendar pa veliko linij še ne bo delalo, saj se prevozniki še niso odločili, ali naj pod temi pogoji sploh zaženejo avtobuse.

Podjetje Nomago sporoča, da bodo njegove linije ponovno zaživele, vzpostavljen pa bo medkrajevni in mestni avtobusni promet, in sicer po rednem voznem redu.

Na avtobusih ne bo možen nakup vozovnic, zato morate vozovnice kupiti vnaprej na fizičnih prodajnih mestih, njihovi spletni strani ali mobilni aplikaciji (iOS, Android). Terminskim vozovnicam, kupljenim pred zaustavitvijo javnega potniškega prometa, se podaljša veljavnost, kakor je navedeno v Sklepu Vlade RS.

Slovenske železnice pa so že tudi pripravile vlake, da bodo v ponedeljek z vnovičnim zagonom javnega prometa primerni za uporabo. Prvi teden bo vozila le tretjina vlakov, nato bodo njihovo število povečali. V pomoč ohranjanju primerne razdalje med potniki so označili vstopna mesta in pa sedeže, na katerih bo mogoče sedeti.