Tri težje nesreče

Velenje – Policisti policijske uprave Celje ugotavljajo, da so v zadnjih dveh dneh izstopale prometne nesreče, v katerih so se poškodovali motoristi in mopedisti.

Nekateri pri vožnji niso uporabljali zaščitnih čelad. Zato vse voznike enoslednih vozil opozarjajo, naj bodo pri vožnji v začetnih dneh motoristične sezone še posebej previdni in pozorni in naj upoštevajo cestno prometne predpise ter uporabljajo zaščitno opremo.

Lani so v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrli trije motoristi. Na večjo prisotnost motoristov v cestnem prometu, opozarjajo tudi vse ostale udeležence.

Pobegnil s kraja nesreče

V petek, nekaj čez 17. uro, so policisti v Vinski Gori obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 44-letna voznica motornega kolesa. Prometno nesrečo je povzročil 39-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velenja proti Arji vasi in je v križišču za Vinsko Goro izsilil prednost motoristki. Vozili sta trčili, voznik osebnega vozila je po trčenju odpeljal proti naselju Vinska Gora, ne da bi ustavil in motoristki nudil pomoč. Povzročitelja so izsledili na območju Vinske Gore. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 39-letnega povzročitelja so pridržali do streznitve in ga kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje in zapustitve udeleženca v prometni nesreči.

S traktorjem v voznika kolesa z motorjem

V Florjanu pri Šoštanju so včeraj, nekaj pred 17. uro, obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena traktorist in voznik kolesa z motorjem. 55-letni traktorist je vozil iz smeri Šoštanja proti Belim Vodam.

Na območju Florjana pri Šoštanju je v blagem desnem ovinku zapeljal na levi del vozišča in trčil v 44-letnega voznika kolesa z motorjem, ki je pravilno pripeljal nasproti. 44-letni voznik, ki pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, se je v trčenju lažje poškodoval. Traktorista bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Ob padcu huda poškodba

Okoli 19.30 ure je v Vinski Gori 31-letni voznik kolesa z motorjem, ki je pripeljal s smeri Prelske, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kovinski steber ob cesti, nato ga je zaneslo še v parkirano osebno vozilo. Voznik, ki ni uporabljal zaščitne čelade, se je v trčenju hudo poškodoval.