Okuženih še 33 oseb

V sredo so v Sloveniji potrdili okužbo z novim koronavirusom še pri 33 ljudeh, skupaj je okuženih 1.124 ljudi.

Izvedli so 1.144 testiranj, Število smrtnih primerov pa je poraslo za 3 na 43.

V slovenskih bolnišnicah in njihovih intenzivnih oddelkih se je v sredo zdravilo 108 bolnikov s covidom-19, trije manj kot dan prej. Tudi na intenzivnih oddelkih je bil en bolnik manj, bilo jih je 34. Umrli so še trije ljudje, tako da je skupno število smrtnih žrtev nove bolezni v Sloveniji zdaj 43. Večina umrlih je imela pridružene bolezni.

Število okuženih zdravstvenih delavcev je 208, število okuženih delavcev v domovih starejših občanov je 72, število okuženih oskrbovancev domov pa je 225. Po podatkih NIJZ so na območju ZŠ regije potrjene okužbe v 20 občinah. Število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za 7 oseb in jih je na območju ZŠ regije skupno 249. Največ okuženih je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem DSO, skupaj 149.

V Hotelu Paka štiri okužene osebe

V vseh 33 občinah ZŠR se izvaja dežurstvo oz. delovanje občinskih štabov CZ v dnevnem času in izvajajo se vsi potrebni ukrepi in naloge. V Splošni bolnišnici Celje je na oddelku COVID 10 bolnikov in sedem bolnikov na intenzivni negi (skupaj 17), dva bolnika so odpustili.

V hotelu Paka v Velenju so nastanjene tri osebe, ki so pozitivne na COVID-19, predvidoma danes naj bi se nastanila še ena pozitivna oseba. Gre za državljane, ki niso pripotovali iz tujine, ampak nimajo druge možnosti za izvajanje karantene.