Nekaj današnjih poudarkov

Slovenija – Od polnoči so zaprti hoteli, gostilne, velnesi, kinodvorane, frizerji, kozmetični saloni, športno rekreacijske storitve, kulturne storitve.

Slovenija – Od polnoči so zaprti hoteli, gostilne, velnesi, kinodvorane, frizerji, kozmetični saloni, športno rekreacijske storitve, kulturne storitve.

Odprte ostajajo prodajalne z živili in medicinskimi pripomočki, lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte, trafike …

Pošta prilagaja delovanje razmeram

Pošta Slovenije bo s ponedeljkom prilagodila način zagotavljanja določenih poštnih storitev. Dostavljavci bodo v hišne predalčnike naslovnikov vlagali tudi priporočena pisma. Vse stranke in poslovne partnerje poziva, da naj poštne storitve uporabljajo le, če je to nujno. Spletne trgovce pozivajo, naj kupce usmerjajo v spletna plačila.

S torkom ustavljen letalski promet

Uradni govorec vladnega kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom Jelko Kacin je ob robu današnjega sestanka z direktorji bolnišnic napovedal, da se bo s torkom ustavil tudi letalski promet.

Hrvaška je danes razširila seznam držav, iz katerih bodo potniki, ki prihajajo na Hrvaško, zavrnjeni na mejnem prehodu, če se ne bodo odločili za 14-dnevno samoizolacijo na hrvaškem naslovu. Na seznamu je zdaj tudi celotna Slovenija.

Specializanti bodo vključeni v izvajanje ukrepov

Vlada je sprejela odlok, s katerim prekinja vse specializacije zdravnikov. Zdravnike sekundarije in specializante, torej zdravnike brez licence, bo namreč vključila v izvajanje ukrepov za preprečevanje, obvladovanje in odstranjevanje posledic epidemije novega koronavirusa.

Statistični pregled – Slovenija

Ključne številke na nedeljo, 15. marca ob 14. uri (pri čemer gre poudariti, da gre za potrjene primere; prava številka okuženih je v resnici višja).

Statistika Število
Vsi testi 6156
Okuženi z novim koronavirusom 219
Umrli zaradi covida 19 1