Nujno varstvo tudi za učence do vključno 5. razreda

Velenje – Od ponedeljka bodo v skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zaprte vse osnovne šole, srednje šole, glasbena šola in druge izobraževalne institucije.

V Mestni občini Velenje se zavedajo, da nekateri starši, ki imajo službe v trenutno nepogrešljivih panogah, varstva ne bodo mogli zagotavljali. Zato bodo za te otroke zagotovili varstvo, Vse matične velenjske osnovne šole bodo tako v ponedeljek zjutraj dežurne in odprte za nujno varstvo zdravih otrok. V skladu z okrožnico države bodo v šolah formirali oddelke do največ šest otrok in za njih zagotovili dovolj kadra. Na šolah bo osebje poskrbelo tudi za nujne higienske ukrepe in prehrano učencev. Starše šoloobveznih otrok naprošajo, da do nedelje zvečer preko e-asistenta oz. e-pošte najavijo prihod otroka v varstvo. Nujno varstvo bodo zagotavljali za zdrave učence do vključno 5. razreda, in sicer le v primeru, ko sta oba starša učenca zaposlena v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Starši bodo morali do srede, 18. marca, v šolo prinesti potrjen obrazec s strani delodajalca.

Glede na potrebe po varstvu, ki bodo ugotovljene v ponedeljek, bodo skupaj z vsemi ravnatelji na sestanku na občini določili, kje, na kateri šoli oz. na katerih šolah se bo nujno varstvo za učence izvajalo. Prav tako se bo posamezna šola odločila tudi za način, kako bo izvajala pouk na daljavo.

Vse občanke in občane naprošajo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, ki preprečujejo širjenje koronavirusa. Svetujejo, da se ljudje čim bolj zadržujejo doma, da se izogibajo vseh nenujnih stikov z ljudmi. Le ob upoštevanju vseh teh ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom.