Festival dojenja v Sončnem parku

Velenje – Ob današnjem svetovnem dnevu dojenja stroka opozarja na pomen informiranosti bodočih staršev o dojenju ter si prizadeva zagotoviti kar najboljšo podporo in pomoč pri dojenju.

Svetovni dan poteka v sklopu tedna dojenja, ki se je začel v četrtek in v številnih mestih ponuja aktivnosti informiranja in podpore pri dojenju.

V soboto bo v 15 krajih po Sloveniji potekal šesti festival Dojiva se. Namenjen je podpori nosečnicam in doječim mamam, ki se pogosto znajdejo v stiski, pa tudi vsem, ki jih zanima obdobje nosečnosti, poroda, dojenja, vzgoje in starševstva.

Festival bo tudi v Velenju in sicer v Sončnem parku. Začel se bo jutri ob 9. uri z dobrodošlico, nato pa bodo strokovnjakinje iz lokalnega okolja obiskovalkam in obiskovalcem pripravile predavanja in delavnice.

Psihosvetovalka Ines Vugrinec bo odprla veliko tabu tem v zvezi z materinstvom, ki ni vedno idilično, kakor mamam to pogosto prikazujejo družbena omrežja in drugi množični mediji, pač pa ima veliko zamolčanih slabih plati, zaradi česar so mame pogosto v stiski. Sanela Jeličič, osebna trenerka, specializirana za vadbo v nosečnosti in vadbo po porodu, bo predstavila vaje za pripravo na porod in krepitev po porodu. Suzana Matavš bo opozorila na to, da imajo zaposlene mame pravico do odmora za dojenje. Sledila bo še vodena izmenjava izkušenj, med festivalom pa bo potekal tudi pester spremljevalni program. Lucija Boruta bo poskrbela za plesno animacijo za starejše otroke, sodelavci Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje bodo izvajali ustvarjalne delavnice, Jožica Hrustel bo navduševala z ročnimi spretnostmi s kvačko, Teja Maček nego in sprostitev pred in po porodu, Tjaša Anderlič pa oblačila za dojenje.