Se na hitri cesti le premika?

Slovenj Gradec – V prostorih Mestne občine Slovenj Gradec je danes potekal sestanek koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi s predstavniki DARS-a, Ministrstva za infrastrukturo in s projektanti trase Velenje -Slovenj Gradec.

Na njem so dobili številne odgovore na pred dnevi izrečene zahteve. Spomnimo: konec lanskega leta je neprijetno presenetila novica, da naj bi začetek izgradnje hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem zamaknili za eno leto, dokončno izgradnjo pa za tri leta, kar bi pomenilo, da bi bila cesta zgrajena šele leta 2026. To je povzročilo velik revolt, ki pa je očitno padel na plodna tla.

Tako so na današnjem sestanku predstavniki DARS-a in projektanti trase Velenje–Slovenj Gradec že predstavili predlog možnih lokacij, na katerih bi še v letošnjem letu lahko začeli z gradnjo. V Mestni občini Velenje bi  med drugim začeli z gradnjo priključka Gaberke in viadukta Škalsko jezero, v Mestni občini Slovenj Gradec pa bi začeli z gradnjo priključka Podgorje. Dars je obljubil, da bo za te tri odseke vodil pospešene postopke za čim hitrejši začetek gradnje. V kratkem bodo začeli s parcelacijo, odkupili zemljišča, izvedli projektiranje in pridobili gradbeno dovoljenje.