Pripravili tradicionalni slovenski zajtrk

Šola za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje je danes povabila na tradicionalni slovenski zajtrk, na katerem je v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci ponudila zanimive jedi iz lokalno pridelanih živil.

Tradicionalni slovenski zajtrk namreč poteka ob dnevu slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Glavni cilj projekta je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja. Mestna občina Velenje pri projektu sodeluje že od samega začetka. Jutri, 17. novembra, bodo podobne zajtrke pripravili tudi v drugih šolah in vrtcih po Šaleški dolini. Otrokom bodo postregli tradicionalno slovensko hrano – kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Namen projekta je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.