Na osnovi teh rezultatov so bili mladi kuharji Jurij Jurjevec, Maša Černivšek, Maja in Blaž Ermenc pod vodstvom mentorice Marije Ermenc izbrani za 10. dan odprtih vrat ali EU Open Hause Day v Washingtonu, ki jih pripravlja delegacije EU v ZDA in veleposlaništva držav članic EU. Ob tej priložnosti so blizu 4000 obiskovalcem predstavili za Zgornjo Savinjsko dolino značilne jedi, kot so ajdnek, jabolčni fižol, mohod s savinjskim želodcem, kruhov čips iz ajdovega kruha z orehi, koruzni z bučnimi semeni in pšenični ter sveži ajdov kruh.Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je vsakoletni pester program dan tokrat še dodatno obogatilo zaradi praznovanja 25. obletnice samostojnosti Slovenije.
Ljubenski mladi kuharji v ZDA
Naš čas
10. junij 2016
Ljubno – Učenci osnovne šole Ljubno so dobri kuharji, kar dokazujejo tudi s sodelovanjem v projektu KuhnaPaTo, kjer se uvrščajo v sam vrh.