Življenje je vrednota

Plesna skupina Katja Dance Company je v letu 2017 izvedla 14 plesnih predstav po različnih odrih Slovenije. S plesno predstavo Življenje je vrednota zbirajo denarna sredstva za ustanovo Mali vitezi, fundacijo za pomoč mladim, ki so zboleli za rakom. Profesionalni plesalci (dva med njimi nastopata v muzikalu Mama mia) nastopajo zastonj, ker želijo pomagati, zato se vsa vstopnina podari lokalnim malim vitezom (takoj po končani predstavi).
Prva vrhunska predstava, ki jo plesna skupina pripravlja v letu 2018, bo v Velenju, in sicer v soboto, 13. januarja, v kulturnem domu. Izkupiček od prodanih vstopnic (10 evrov) se bo po koncu predstave doniral malim vitezom iz velenjske občine.
Častna pokroviteljica plesne predstave je Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, ki bo tudi prisotna na predstavi in bo nagovorila zbrane obiskovalce. Plesna predstava, ki jo pleše dvanajst plesalcev in plesalk, z zgodbo in gibom nagovarja gledalce in opozarja na bolezen, ki med nami tiho vdira v naša življenja.