Kenan Pajt posojen Korošcem

Velenje – Vodstvo RK Gorenje Velenje je sklenilo triletno sodelovanje z domačinom Kenanom Pajtom (183 cm, 1998), ki je v dresu črno-rumenih tudi začel svojo športno pot.

Pajt je v minuli sezoni odigral svoje zadnje mladinske minute in z ekipo segel po izvrstnem drugem mestu med slovensko prvoligaško konkurenco. Obenem je s slovenjegraškim klubom že nastopal tudi v članski konkurenci. Gorenje je z njim podpisalo triletno pogodbo v želji, da čim hitreje doseže raven, da ga bodo lahko vključili v svoje vrste.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
“Želja našega kluba je, da ima v vrstah članske ekipe rokometaše, ki so željni napredovanja skozi trdo delo. Ob tem je naš cilj, da bo med slednjimi v prihodnosti čim več fantov iz lastne rokometne šole. Kar nekaj je takih, ki trkajo na vrata članske ekipe, a jim za primerno vlogo, ki jim bo omogočala nadaljnji razvoj, manjka še nekaj izkušenj. Kenana vidimo v obrisih naše ekipe v prihodnje, a mu trenutno v njej ne bi mogli zagotoviti ustreznega mesta. Obojestranska želja po sodelovanju ni sporna, zato smo se dogovorili za podpis njegove prve pogodbe ter da prvo leto le-te rokometno kilometrino nabira v sosednjem Slovenj Gradcu.”